Wie zijn wij?

De Buurtcamping is een initiatief van De Buurt, lees hier wie we zijn en wat we doen

Wij zijn De Buurt

De Buurt is een stichting {zonder} winstoogmerk. Wij versterken buurten onder andere door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren. Hierbij werken we samen met organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt.

De Buurtcamping voldoet aan de kwaliteitseisen van Het CBF en heeft een ANBI status. Onze droom is om heel Nederland samen te laten kamperen op De Buurtcamping.

De  mensen achter De Buurtcamping

Bij De Buurtcamping werken betaalde én vrijwillige krachten die zich samen inzetten voor de doelen van onze stichting. Hieronder maak je kennis met ons. Onze Raad van Toezicht houdt toezicht op het functioneren van onze directeur-bestuurder, het beleid, strategie, financiën en de algemene zaken bij De Buurt. In onze statuten (zie het linkje onderaan deze pagina) hebben wij belangrijke interne regels vastgelegd.

Maarten Hupkes

Ik ben directeur-bestuurder van De Buurt. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat we onze maatschappelijke doelstellingen halen, binnen budget, op tijd, met een goed en gezond functionerend team. Ik ben ook verantwoordelijk voor het beleid, de strategie en de financiën. Ons doel? Verschillende mensen door het hele land helpen om leuke verbindende activiteiten te organiseren.

maartenhupkes@de-buurt.nl

Maarten Hupkes

Anne de man

Ik ben hoofd marketing & communicatie en adjunct-directeur van De Buurt. Ik zorg ervoor dat straks heel Nederland afweet van onze vrolijke buurtactiviteiten en we zo mensen inspireren en een vrolijk duwtje in de rug geven om eens ‘een ander’ te ontmoeten in eigen buurt! Door zelf de handschoen op te pakken of door deel te nemen.

annedeman@de-buurt.nl

Anne de man

Paula

Ik ben chef Buurtcampings en houd me bezig met alles wat te maken heeft met het proces De Buurtcamping. De Buurt is voor mij inmiddels een lijntje voor het leven worden, door het werk dat we allemaal verzetten bij De Buurt komen we in aanraking met zo gigantisch veel mooie mensen. Deze mensen geven mij heel veel energie.

paula@debuurtcamping.nl

Paula

Tim Spekkens

Ik ben office manager en probeer er elke dag voor te zorgen dat alles achter de schermen soepel verloopt. Hierdoor kom ik met vele beheerders in contact wat ik geweldig vind. Vooral als het me lukt om jullie uit de brand te helpen en te zorgen dat je weer door kunt gaan met waar het echt om gaat: een geweldige Buurtcamping, een BuurtBankje of ander project opzetten!

tim@de-buurt.nl

Tim Spekkens

Odette Bosman

Ik ben de PR en marketing coördinator en werk nauw samen met Anne en Robin. Ik vind mensen en hun gedrag razend interessant. Daarom ben ik blij dat ik na een omweg bij De Buurt terecht ben gekomen en alsnog iets met mijn studie (culturele antropologie) in combinatie met mijn werkervaring kan doen. Ik zit hier helemaal op mijn plek en de deur staat altijd open voor een goed gesprek met mij in (en bij) De Buurt.

odette@de-buurt.nl
+31636539740

Odette Bosman

Robin Nijhuis

Ik ben junior content marketeer, wat inhoudt dat ik de marketingstrategie voor de Buurt vertaal naar impactvolle content. Ik zorg ervoor dat de mooie, ontroerende en grappige verhalen uit de buurt tot leven komen door middel van bijvoorbeeld fotografie en interviews! Ik vind het belangrijk om ook het perspectief van die mensen te horen en te begrijpen en te laten zien aan anderen.

robin@de-buurt.nl

Robin Nijhuis

Renet Ponsen

Ik ben community manager en mijn doel is dat de Buurt de grootste en bekendste sociale onderneming van Nederland wordt. Het mooiste vind ik dat ik mensen leer kennen die ik voor ik bij de Buurt kwam werken in mijn eigen bubbel nooit zou hebben ontmoet. Ik heb zulke waardevolle ontmoetingen door werken bij De Buurt.

renet@debuurtcamping.nl

Renet Ponsen

Francien Boumans

Ik ben HR adviseur en houd me bezig met alles rondom het team: van organogrammen tot vacatures tot pensioen. Ik houd er van om me te omringen met zoveel mogelijk verschillende mensen, dus ik voel me als een vis in het water bij De Buurt. De vrolijke verbindende missie van De Buurt spreekt mij enorm aan, ik ben blij dat ik mag bijdragen aan alle bijzondere activiteiten voor buurtbewoners!

francien@de-buurt.nl

Francien Boumans

Mara-Joy Elfring

Ik doe de productie voor de Buurtcamping en ondersteun dus teams op het gebied van productie en vergunningen en daar geef ik ook workshops over. Sinds dit jaar ondersteun ik ook de projectleiders om nog meer Buurtcampings door het land heen te realiseren. Ik vind het te gek om beheerders te kunnen ondersteunen en tools te geven.

marajoy@debuurtcamping.nl

Mara-Joy Elfring

Jeske Hagenaars

Ik ben chef operatie bij De Buurt en zorg voor rust en structuur in de dagelijkse operatie van de organisatie. Ik geloof dat verbinding met mensen om je heen en deel uitmaken van een hechte buurt, iedereen gelukkiger maakt. Ik vind het prachtig om te zien hoeveel verbindingen De Buurt met iedere activiteit maakt en hoeveel vrolijkheid en plezier dit brengt bij iedereen.

jeske@de-buurt.nl

Jeske Hagenaars

Flip Roncken

Ik ben regiobeheerder binnen de stad Utrecht, waarbij ik de lokale teams aanjaag, ondersteun en faciliteer waar nodig. In Utrecht leeft de Buurtcamping echt en het is ontzettend leuk om te zien hoeveel enthousiaste vrijwilligers en deelnemers elk jaar de Buurtcampings weer een realiteit willen maken.

flip@debuurtcamping.nl

Flip Roncken

Anouschka Trauuschke

Ik mag de Buurtcampus vormgeven en organiseren, het allerleukste opleidingstraject van Nederland. In diverse online en live dagen ontmoeten campingbeheerders elkaar en gaan ze samen aan de slag met allerlei thema’s. De campus biedt gezelligheid maar ook diepgang, je gaat na een workshop van een veiligheidsexpert weer lekker aan de bingo. Ik vind het geweldig om te zien hoe buurtbewoners zich ontwikkelen tot echte campingbazen, maar tegelijkertijd ook tot buurtmakers.

anouschka@debuurtcamping.nl

Anouschka Trauuschke

Arsalan Alim

Ik ben financial controller en zorg ervoor dat deze mooie organisatie financieel goed in control is. Financiële risico’s goed in zicht zijn en dat Stichting de buurt daar beter op voorbereid is. Vervolgens verstrek ik gevraagd en ongevraagd advies aan de directie zodat ze op financieel de campings beter kunnen managen.

arsalan@debuurtcamping.nl

Arsalan Alim

Roderik Schaepman

Ik ben de initiatiefnemer van De Buurtcamping en De Buurt. Ik geloof in een samenleving waarin we zonder vooroordelen nieuwsgierig zijn naar elkaar en we ook mensen buiten onze bubbel ontmoeten. Tot 2021 was was ik vooral bezig De Buurtcamping te laten groeien en professionaliseren zodat we in 2022 onze nieuwe organisatie De Buurt konden lanceren. Tegenwoordig houd ik mij nog bezig met de verdere groei van De Buurt en onze initiatieven.

roderik@de-buurt.nl

Roderik Schaepman

Katusha Sol

Ik ben mede-initiatiefnemer van De Buurtcamping en De Buurt. Ik geloof in de kracht van ontmoetingen en dat deze daadwerkelijk bijdragen aan een mooiere wereld. Vanaf de eerste Buurtcamping in 2013 heb ik mij ingezet om het initiatief te laten groeien en zo veel mogelijk ontmoetingen te stimuleren. Momenteel houd ik mij vooral bezig met onderzoek en impactmeting om daadwerkelijk onderbouwd te kunnen groeien.

katusha@debuurtcamping.nl

Katusha Sol

Julian Schonfeld

Grafische vormgever

Julian Schonfeld

Mavis Appiagyei

Ik ben fondsen adviseur voor De Buurtcampings, wat inhoudt dat ik aanvragen van de lokale buurtcampings, die graag een beroep zouden willen doen op het donatie budget dat ter beschikking is gesteld door Oranjefonds, VSBfonds en Univé Buurtfonds, zal beoordelen. Over de kwaliteit van de plannen, breng ik vervolgens advies uit aan de directie van De Buurt. Ik gun iedereen een fijne connectie met hun buren.

Mavis Appiagyei

Raad van Toezicht

Raad van Toezicht is onbezoldigd.

Jeroen Plemp

Jeroen is voorzitter van de Raad van Toezicht. Daarnaast is hij Directeur van I Care Producties en eigenaar van Free Wheely Amsterdam, Hollandse Bakfietsen en Steppenwinkel.

Jeroen Plemp

Stella de Swart

Stella is Raad van Toezichtlid en expert Armoede en Schulden. Ze is tevens auteur van het boek ‘Armoede krijg je gratis’.

Stella de Swart

Dominik Lynen

Dominik is Raad van Toezichtlid en Senior Manager Forensic & Financial Crime Deloitte, daarnaast is hij ondernemer en adviseur bij Crealosophy IT.

Dominik Lynen

Meer weten?

Jaarverslag
Wil jij weten welke maatschappelijke resultaten wij in 2023 behaalden? Bekijk dan hier ons jaarverslag 2023. Onze overige jaarverslagen vind je onderaan deze pagina.

Actueel beleidsplan
Onze plannen en doelen vatten wij jaarlijks samen in een strategie. Zie hier de strategie 2022. Een uitgebreider plan is vermeld in het jaarverslag 2021. 

Klachten 
Heb je iets meegemaakt op één van onze activiteiten wat je niet zint of niet goed voelt? Meld je klacht. Dan gaan we samen op zoek naar een oplossing. Er zijn verschillende manieren om je klacht te melden. Dat kan bij één van onze teamleden of onze vertrouwenspersoon. Bekijk ons klachtenprotocol om te bepalen hoe je het best een klacht kunt melden.


Integriteit
Ons Handboek Gedrag vat samen wat wij verstaan onder integer handelen en wat wij doen om dit te waarborgen. Zowel voor onszelf als de mensen en organisaties met wie we samenwerken. Het beleid is een aanvulling op de al bestaande gedragsregels, het vrijwilligersbeleid en ons klachtenprotocol. De normen die in het beleid worden gesteld worden zowel in ons eigen team, als bij de mensen met wie wij werken, regelmatig onder de aandacht gebracht en geëvalueerd.

Vrijwilligers
Waar zouden we zijn zonder ons fantastische vrijwilligers, die zich dag in dag uit inzetten voor het organiseren van vrolijke buurtactiviteiten? Om alles in goede banen te leiden hebben we een vrijwilligersbeleid opgesteld dat we actief communiceren met onze vrijwilligers. 

Contact
Adres:
Stichting De Buurt
Asterweg 20 F1,
1031 HN, Amsterdam

contact@de-buurt.nl
KvK: 58053980
RSIN: 852852319

Jaarrekening 2022 De Buurt
Strategie 2023
Landelijke factsheet – De Buurtcamping 2022
Jaarverslag 2023
Jaarverslag + jaarrekening 2022
Jaarverslag 2021
Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2019
Jaarrekening 2021
Jaarrekening 2020
Jaarrekening 2019
Statuten
Publicatie ANBI 2020

Theory of Change

Algemene Voorwaarden

De Buurt voldoet aan de kwaliteitseisen van Het CBF en heeft een ANBI status.