De Buurtcamping  voor Gemeenten

Zonder enthousiaste gemeenten kan De Buurtcamping niet bestaan. Een goede samenwerking met de gemeente waarin de camping(s) plaatsvinden, is erg belangrijk voor ons.

Wil je als gemeente ook een weekend lang de buurt  samenbrengen in een park? Vraag het Buurtcamping pakket voor Gemeenten aan!

Want met een Buurtcamping in jouw gemeente draag je onder andere bij aan sociale cohesie en integratie, zorg je voor participatie, empowerment, support je de lokale buurteconomie en maak je mogelijk dat ook minima gezinnen op vakantie kunnen in eigen park.

Meer dan een  weekend kamperen

De Buurtcamping is een traject van 10 maanden met als kers op de taart een weekend vol ontmoetingen. Een team enthousiaste buurtbewoners gaat maanden van tevoren met elkaar aan de slag om De Buurtcamping te realiseren. Dat doen ze natuurlijk niet alleen, wij helpen ze door middel van De Buurtcampus: De allerleukste opleiding van Nederland! Tijdens de campus leiden we buurtbewoners op tot Campingbeheerders en leren ze alles over: veiligheid tijdens De Buurtcamping, fondsaanvragen (we hebben goede relaties met drie grote fondsen), vergunningen en hoe je De Buurtcamping promoot in je eigen buurt. We doen er alles aan om dit zo laagdrempelig mogelijk te maken.

De Buurtcamping is geen éénmalig initiatief. Samen met de buurtbewoners bouwen we jaren door aan De Buurtcamping en daarmee dragen we bij aan duurzame ontmoetingen tussen buurtbewoners.

Jouw gemeente krijgt een Buurtcamping in één van de parken inclusief:

  • Een lokaal team met ca. 3-5 beheerders en 50 vrijwilligers, die begeleiding en coaching krijgen van De Buurtcamping.
  • Activiteiten voor buurtbewoners, in het bijzonder voor minima
  • Publiciteit
  • Een onderzoeksrapport

Meer weten?

Download de informatie brochure voor gemeenten

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te ontvangen.

(Vereist)

“We organiseren De Buurtcamping omdat het de buurt een beetje mooier maakt. Het is een heel klein simpel idee, kamperen in je park, maar de impact kan zo ontzettend groot zijn!”

Erica, Campingbeheerder in Krommenie