Veelgestelde vragen

Omdat we je goed én snel willen helpen, hebben we de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

1. Wat is De Buurtcamping?

De Buurtcamping (onderdeel van stichting De Buurt) wil buurten versterken door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren in hun eigen park. Lees meer over De Buurtcamping.

2. Waarom is De Buurtcamping er?

De Buurtcamping is er om ontmoetingen te creëren tussen allerlei mensen uit de buurt, ongeacht leeftijd, in wat voor een huis je woont of welk kenmerk dan ook. We streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt. Meer informatie over De Buurtcamping.

3. Is er een Buurtcamping in mijn buurt?

In 2024 stevenen we af op meer dan 60 Buurtcampings! Kijk hier om te kijken of er ook een Buurtcamping bij jou in de buurt is. Of kijk hoe jij je een nieuwe Buurtcamping organiseert in jouw park!

4. Is er ook een Buurtcamping in de zomer van 2024?

Ook dit jaar gaan we ontmoetingen realiseren en zorgen voor een fijne vakantie in de buurt met maar liefst 65 Buurtcampings door heel Nederland. Houd regelmatig onze website in de gaten voor de laatste updates en volg ons ook op Facebook om op de hoogte te blijven.

5. Hoe koop ik een kaartje?

Let op! Kampeertickets kopen kan vanaf mei 2024.
Ga naar de pagina van de Buurtcamping waar je wilt gaan kamperen en klik op ‘tickets’. Vanaf hier ga je automatisch naar de website van ikbenaanwezig.nl
Hier kun je je tickets voor een Buurtcamping bij jou in de buurt kopen.

6. Kan ik vrijwilliger worden?

Ja, heel leuk als je vrijwilliger wil worden! Zonder vrijwilligers namelijk geen Buurtcampings. Alle Buurtcampings zijn ieder jaar weer op zoek naar een paar helpende handjes. Kijk op de pagina van jouw Buurtcamping en vul het vrijwilligers formulier in. Dan neemt de campingbeheerder contact met je op.

7. Kan ik een Buurtcamping in mijn buurt opzetten?

Ja, dat kan zeker! Je kunt campingbeheerder worden; ervaring op doen als maatschappelijk ondernemer én het levert je een groot netwerk op. Lees meer over een Buurtcamping in jouw buurt opzetten.

8. Kan ik met De Buurtcamping samenwerken met mijn bedrijf?

Ja! Laat het ons weten met een mail naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl.

9. Waar kan ik terecht met vragen, opmerkingen of klachten?

Als je een vraag hebt over een bepaalde Buurtcamping, kun je het beste de campingbeheerder van de desbetreffende Buurtcamping mailen. Dit mail adres staat op de pagina van de lokale Buurtcamping zelf. Heb je meer algemene vragen? Dan kun je mailen naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl!