Veelgestelde vragen

1. Wat is De Buurtcamping?

De Buurtcamping is een stichting zonder winstoogmerk die buurten wil versterken door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren in hun eigen park. Lees meer over De Buurtcamping.

 

2. Waarom is De Buurtcamping er?

De Buurtcamping is er om ontmoetingen te creëren tussen allerlei mensen uit de buurt, ongeacht leeftijd, in wat voor een huis je woont of welk kenmerk dan ook. We streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt. Meer informatie over de Buurtcamping.

 

3. Is er een Buurtcamping in mijn buurt?

In 2020 stevenen we af op meer dan 40 Buurtcampings! Vul boven aan deze pagina in de zoekbalk jouw stad in en kijk of er een Buurtcamping in jouw buurt is. Of kijk hoe jij je een nieuwe Buurtcamping organiseert in jouw park!

 

4. Hoe reserveer ik een tentplek?

Let op! Kampeerplekken reserveren kan vanaf mei 2020.
Ga naar de pagina van de Buurtcamping waar je wilt gaan kamperen en klik op ‘Ik wil een kampeerplek reserveren’ en vervolgens op ‘Aan de slag’. Hier staat precies uitgelegd hoe je een tentplek kunt reserveren voor jezelf en eventueel je medekampeerders.

 

5. Kan ik vrijwilliger worden?

Ja, heel leuk als je vrijwilliger wil worden! Zonder vrijwilligers geen Buurtcampings. Kijk op de pagina van jouw Buurtcamping waar ze nog vrijwilligers voor nodig hebben en stuur dan een mailtje naar de campingbeheerder van de desbetreffende Buurtcamping.

 

6. Kan ik een Buurtcamping in mijn buurt opzetten?

Ja, dat kan zeker! Je kunt campingbeheerder worden; ervaring op doen als maatschappelijk ondernemer én het levert je een groot netwerk op. Lees meer over een Buurtcamping in jouw buurt opzetten.

 

7. Kan ik met De Buurtcamping samenwerken met mijn bedrijf?

Ja! Laat het ons weten met een mail naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl.

 

8. Waar kan ik terecht met vragen en opmerkingen?

Als je een vraag hebt over een bepaalde Buurtcamping, kun je het beste de campingbeheerder van de desbetreffende Buurtcamping mailen. Dit mail adres staat op de pagina van die Buurtcamping zelf. Heb je meer algemene vragen? Dan kun je mailen naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl!

 

Happy camping!