Ik wil ergens mijn  tentje opzetten!

Kom gezellig kamperen!

Lijkt het je leuk om langs te komen op een Buurtcamping in jouw eigen buurt? Via ons campingoverzicht kom je op de lokale campingpagina’s. Daar vind je een lijst met buurten waar op dit moment een Buurtcamping wordt georganiseerd. Ook lees je er meer over de lokale plannen van alle campings en kun je er vanaf juni een (kampeer)kaartje kopen. Is er bij jou in de buurt nog geen Buurtcamping? Zet zelf een Buurtcamping op in 2024 in jouw eigen stadspark door Campingbeheerder te worden!

Iedereen is welkom! Van dakloze tot yup, van druktemaker tot muurbloempje en van zuigeling tot senior, deze bezoekers gingen jou voor:

Doety en Johannes

Doety (89), woont al 63 jaar in de buurt van het Koogerpark en nam samen een kijkje met haar zoon Johannes (62) bij de Buurtcamping. Ze vindt het leuk om op deze laagdrempelige manier haar nieuwe buurtbewoners te ontmoeten. 👋🏼 Kamperen is daarentegen geen onbekend terrein voor Doety. “Ik kampeer zelfs nog steeds wild in België!”, vertelt ze trots. ✨🏕 “Maar zo’n Buurtcamping om de hoek is ook wel heel erg leuk!”

Doety en Johannes

Finn en Pepijn

De 14-jarige Finn (links) en Pepijn (rechts) zitten in hun tentje aan het water van het Agathepark. “De eerste keer dat we hier kwamen kamperen was een groot succes”, vertelt Pepijn, “waardoor mijn vader dacht: kan ik ook meehelpen met het organiseren van de Buurtcamping? En dat heeft hij gedaan. Sindsdien zijn we hier elk jaar.” Het leukste vindt Pepijn het ontmoeten van nieuwe mensen waar je bevriend mee raakt en leuke activiteiten mee doet, zoals nachtvissen bijvoorbeeld! 🎣✨🙌🏼

Finn en Pepijn

Arnoud en Vivienne

Vader Arnoud (34) met zijn dochter Vivienne (3) waren vorig jaar voor het eerst op De Buurtcamping in Amsterdam Oosterpark. “Ik fietste vanuit mijn werk langs de camping om even snel te kijken en het zag er zo gezellig uit dat we gelijk een tent zijn gaan halen” 🚲 ⁠Toen de twee voor het eerst op de camping aankwamen zag het er erg gezellig uit. Ze waren nog geen half uur aanwezig op de camping en werden al aangesproken door een buur om te polsen hoe het met ze ging. 😄

Arnoud en Vivienne


Word vrijwilliger!

Vrijwilligen op een Buurtcamping is ook altijd een goed idee. Je kan via de campingpagina’s contact opnemen met de camping bij jou in de buurt. De Buurtcamping is er om mensen uit de Buurt een podium te geven en in hun kracht te zetten. Iedereen heeft z’n eigen talenten. Dus ben jij bijvoorbeeld super creatief, kan je heel erg goed contact maken met mensen, kan jij met gemak spullen van A naar B vervoeren of kan je ontzettend lekker koken? Zet dan jouw talent in op De Buurtcamping!⁠ Deze mensen gingen jou voor:

  • Catherine

    Toen Catherine (75) in een kringloopwinkel rondliep, raakte ze bij toeval aan de praat met Roderik die vertelde over de Buurtcamping. Haar nieuwsgierigheid werd meteen gewekt! 👀 Ondanks dat de zich bescheiden opstelde, wist Roderik haar over te halen om haar passie te laten floreren op de allereerste editie van de Buurtcamping: Catherine werd vrijwilliger en gaf een workshop ‘bloemen sieraden’ maken. 🌺 Zowel Catherine als het park bloeide helemaal op toen de kampeerders in de ochtend wakker werden met een bloemstukje van Catherine voor hun tent!✨

  • Shernila en Noor

    Midden op de Buurtcamping in het Sloterpark staat een grote tent, waar twee vrouwen met passie aan het koken zijn. Het ziet er georganiseerd en opgeruimd uit en dat terwijl de twee vandaag voor wel 200 (!) mensen een vegetarische pasta maken!🍝 De 49-jarige Shernila (rechts) en de 36-jarige Noor (links) hebben elkaar ontmoet via @thebeach_ams, een community die allerlei activiteiten organiseert voor de buurt. “Zes jaar geleden begonnen we met een groepje vrouwen met het leren van de Nederlandse taal,” vertelt Shernila. “Met mijn achtergrond in de catering dacht ik: het zou leuk zijn om met meer vrouwen samen te koken, want het is hun cultuur.” De vrouwen komen uit onder andere Pakistan, Afghanistan, Turkije, Egypte, Eritrea, Curaçao en Syrië en noemen zichzelf ‘Wilde Chefs’.👩🏻‍🍳 “Achter elk gerecht zit een verhaal van de persoon die het heeft gemaakt.

  • Wietse en Gwendolyn

    Wietse (42) is beheerder en vrijwilliger op De Buurtcamping sinds de eerste editie van Krommenie. Voor Gwendolyn (46) is het haar vierde jaar. Ze kenden elkaar al langer, maar hadden nooit echt contact en ook geen interesse in elkaar. 👀 Toch maakten ze op De Buurtcamping een praatje.“ Ik had een vooroordeel over Wietse. We kenden elkaar alleen via anderen, maar hij bleek eigenlijk toch wel heel leuk,” vertelt Gwendolyn. De twee hebben elkaar helemaal gevonden, maar er er één ding is waar zij totaal in verschillen. “Hij voldoet aan veel van mijn lijstje, maar in één ding zijn we echt tegenpolen. Hij zit in de vleesindustrie en ik ben vega.” 🥦 Toch gaan ze hier heel goed mee om. “Ze vindt het niet leuk wat ik doe,” vertelt Wietse, “maar ze vindt het wel interessant. Uiteindelijk is het een kwestie van acceptatie.”