Welkom bij De  Buurtcampings in Utrecht

Kom  kamperen in jouw buurt

Bekijk alle Buurtcampings

 Welkom bij Buurtcamping Utrecht!

Stel je eens voor: een wereld waar je elke dag met verse croissantjes ontbijt, al je buren kent, met zijn allen spelletjes speelt en ‘s avonds sterke verhalen deelt bij het kampvuur. Dat is de wereld van De Buurtcamping. Ook dit jaar organiseren enthousiaste buurtbewoners een weekend vol plezier in jouw favoriete park in Utrecht. Jong en oud kunnen genieten van een weekend vol activiteiten, zoals workshops, kampvuursessies en spelletjes. Kom op 12 t/m 14 juli naar De Buurtcamping Utrecht en vergeet even de wereld zoals je hem kent om je onder te dompelen in het echte Buurtcamping-gevoel.

Voor De Buurtcamping Utrecht 2024 staan er wel 4 campings op de planning! Voor de meest actuele informatie over de verschillende Buurtcampings in Utrecht kun je een kijkje nemen op de campingpagina, of op de social media kanalen. Naar welke camping ga jij dit jaar?

We vinden het bij de Buurtcamping Utrecht belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Daarom hebben we ook dit jaar weer een samenwerking met de U-Pas. Als U-pashouder krijg je tot 80% korting op je kaartje. Dit komt neer op maximaal €5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar kamperen gratis of voor een minimale bijdrage. Check voor meer informatie ons actie-aanbod op de Upas site, of klik op de link van je favoriete park hierboven.

Op de Buurtcamping Utrecht is elke buurtbewoner welkom. Door samen te kamperen dragen we bij aan een gezellige en meer verbonden buurt. De Buurtcamping Utrecht is een unieke manier om je buurt beter te leren kennen, nieuwe mensen te ontmoeten en mooie herinneringen te creëren. Heb jij net als wij ook zo’n zin in De Buurtcamping Utrecht 2024? Begin vast met de voorpret en beleef het plezier van 2023 nogmaals met de Buurtcamping Aftermovie!

Vind jij verbinding ook zo belangrijk? Ontmoetingen tussen bekenden, maar (ook) vooral ook onbekenden? De Buurtcamping Utrecht werkt al bijna 10 jaar aan het mogelijk maken van ontmoetingen tussen mensen. Mensen die elkaar anders misschien helemaal nooit zouden zien of spreken. Deze ontmoetingen maken onze wereld groter en kleiner tegelijk. Ze zorgen ervoor dat we meer betrokken raken bij de wereld om ons heen, en soms geven ze ons een andere kijk op de wereld.

Wil jij hier ook onderdeel van worden? De Buurtcamping Utrecht zoekt vrijwilligers en bestuursleden! Van penningmeesterschap tot campingbeheerder, van horeca en op- en afbouw tot activiteitenbegeleiding, er is genoeg te doen!  Wil jij bijdragen aan samenhang in Utrechtse wijken of heb je een tof idee voor op De Buurtcamping? Wil je solliciteren op de bestuursfunctie? Neem dan contact op utrecht@debuurtcamping.nl.

Alle nieuwtjes rondom De Buurtcamping Utrecht weten?

Volg dan de Utrechtse Buurtcampingparken op social media!


DE BUURTCAMPING UTRECHT

Sinds 2015 werkt Stichting De Buurtcamping Utrecht als stadsbrede community aan de sociale samenhang in verschillende wijken in de stad. Buurtbewoners organiseren met organisaties en ondernemers De Buurtcamping in hun eigen park. Er wordt in ruim 10 maanden voor én na het kampeerweekend actief samengewerkt. Door deze samenwerking, de ontmoeting en het overnachten in je eigen park, leer je elkaar en de buurt buurten beter kennen en waarderen.

Wij geloven in de kracht van ontmoetingen: Ontmoetingen kunnen je kijk op de wereld verruimen of veranderen. Je raakt meer betrokken bij elkaar en de wereld om je heen. Ze zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen & relaties. Ontmoetingen maken je wereld kleiner en groter tegelijk.

Onze doelstellingen

  • Sociale cohesie in de buurt versterken door duurzame ontmoetingen te creëren tussen verschillende groepen,
  • Een podium geven aan buurtbewoners en overige deelnemers door samen te werken in inclusieve teams,
  • Afstemmen van aanbod en samenwerking op lokale vraagstukken en wijkopgaven,
  • Vakantie bieden aan mensen met een kleine portemonnee.
  • Ontwikkelen van een divers programma met kunst, cultuur, natuur en sport.

DE ORGANISATIE

Bestuur
Marije Bergstra – Voorzitter
Vacature – Penningmeester
Aafke van den Eikhof – Secretaris

Contact
utrecht@debuurtcamping.nl

Postadres
De Buurtcamping
Asterweg 20 F1
1031 HN Amsterdam

KVK 58053980
IBAN NL75 RABO 0321119339

DE PARTNERS

De Buurtcamping maken we samen! Zonder de inzet en sponsoring van, en samenwerking met alle betrokkenen is het realiseren van De Buurtcamping Utrecht niet mogelijk. We zijn de volgende partijen meer dan dankbaar voor de samenwerking.

(Wil je als partij of organisatie ook bijdragen aan De Buurtcamping, mail dan op utrecht@debuurtcamping.nl)