Utrecht
Buurtcamping Utrecht Griftpark
  • calendar 9 juli 2023
  • caravan Buurtcamping Utrecht Griftpark, Utrecht
  • speaker Facebook

Welkom bij De  Buurtcamping Utrecht Griftpark

Het is feest, want de Buurtcamping gaat dit jaar eindelijk weer door! Kom jij ook lekker vakantie vieren met je buurtgenoten in het Griftpark? De camping vindt plaats op het terrein van Griftsteede, waar Utrecht Natuurlijk een programma verzorgt voor jong en oud! Loop rond over de boerderij en door de moestuinen en je staat midden in de natuur! Op de camping kun je lekker ontspannen voor je tent, sterke verhalen delen bij het kampvuur en samen buiten ontbijten. Of kom een dagje buurten en sluit aan bij een potje volleybal, een leuke workshop, dans mee op de hitjes van vroeger tijdens de campingdisco en wie weet welke leuke mensen je uit je eigen buurt leert kennen!

Locatie
pin
Buurtcamping Utrecht Griftpark
Stadsboerderij Griftsteede, Van Swindenstraat 129, 3514 XR Utrecht, Netherlands
Route

Kom kamperen op De  Buurtcamping!

Elk jaar gaan buurtbewoners op vakantie in hun park in eigen buurt. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is.

Allemaal leven ze er vol positieve energie gezellig samen en ontmoeten elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen en relaties. Allemaal nieuwe verbindingen die de buurt versterken.

Op de Buurtcamping is één derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima. Dat zorgt voor diversiteit en bijzondere ontmoetingen . Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.

Sinds 2015 werkt De Buurtcamping Utrecht aan de sociale samenhang in verschillende wijken in de stad. Inmiddels hebben meer dan 1.500 buurtbewoners de afgelopen jaren gekampeerd op door henzelf georganiseerde Buurtcampings. Door samen met ondernemers en organisaties De Buurtcamping te organiseren en hier te overnachten, leren bewoners zowel elkaar als het aanbod in hun buurt beter kennen.

Uit onderzoek blijkt dat de campings uniek zijn, een duidelijke afspiegeling van de wijk, en ze de afgelopen jaren voor steeds meer duurzame ontmoetingen tussen verschillende bewoners(-groepen) hebben gezorgd.

De Buurtcamping Griftpark vindt ieder jaar plaats op de prachtige locatie; Stadsboerderij Griftsteede wat in het groene hart van de wijk Noordoost, namelijk het Griftpark. De wijk is zeer divers wat prachtige ontmoetingen tot gevolg heeft! Utrechters worden dichterbij elkaar en de buurt gebracht. Ze ervaren een onvergetelijk vakantiegevoel in eigen park. Je mag jezelf zeker laten zien want iedereen mag meedoen en met een pleerol onder de arm is iedereen gelijk! Je leert nieuwe mensen, organisaties en activiteiten kennen. Utrecht wordt kleiner en groter tegelijk!

Over de organisatie

Dit jaar wordt De Buurtcamping Griftpark versterkt met onze kersverse Campingbeheerders Gitta en Eline! Zij hebben er veel zin in en wij kunnen dan ook niet wachten om hen in te zetten!

Word vrijwilliger!

Vertel iets over de tickets

Vertel iets over het programma

Help een gezin op vakantie

Op De Buurtcamping reserveren we eenderde van de tentplekken voor gezinnen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. Dankzij gulle gevers krijgen deze gezinnen een plekje op de camping én kampeerspullen.
Wil jij hieraan bijdragen? Wij zorgen dat jouw donatie wordt omgezet in een prachtige vakantie voor een gezin.

Vrijwilliger worden?  Meld je aan!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken, help je ons mee om onze Buurtcamping tot een groot succes te maken? Denk bijvoorbeeld aan broodjes smeren, activiteiten organiseren, helpen met de tenten opzetten of koken!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Met veel dank aan 
onze partners: