We stelden 150 kampeerders ieder één vraag

We stelden één vraag, echt één vraag! Een vraag die mensen zelf trokken uit ons vragenbakje. Eén vraag blijkt een ongelofelijke hoeveelheid verschillende antwoorden op te leveren.

Eén vraag is aanleiding voor veel vrolijkheid en diep nadenken, voor korte ontboezemingen en lange betogen, voor gegiechel en diepe gesprekken en ook voor tranen. Eén vraag die je aan veel mensen stelt, levert een kleurrijk portret van de Buurtcamping op. Het antwoord op één vraag namen we op, doorvragen mocht niet en knippen in het antwoord mocht ook niet. De mensen mochten hun antwoord wel terugluisteren en dat filmden wij dan weer. Lekker low profile op de telefoon.

Voilà, hieronder de resultaten!

Liever luisteren? Dat kan! We zijn ook op Spotify te vinden. Hier zijn alle vragen te beluisteren per thema!

MEER INFORMATIE OVER HET PROJECT 

In september 2022 volgt de podcast ‘Eén Vraag’ die wordt samengesteld uit alle antwoorden. Die zal te vinden zijn in de verschillende podcastapps (bijv. Spotify, Apple, Stitcher). Zoek daar onder de titel ‘Eén Vraag’.

‘Eén vraag’ is een project -en idee- van De Buurtcampingpodcast (voorheen het Komkomkommer-Buurtcampingradioteam)- bestaande uit Kika Booy, Jesper Buursink, Renet Ponsen, Heleen Hummelen en Dija Kabba – voor stichting De Buurt. Het kon gemaakt worden met steun van het ZOZ-fonds en De Buurtcamping.

Veel dank gaat uit naar alle mensen die antwoord hebben gegeven op één vraag en naar alle mensen die ons met raad en daad hebben bijgestaan bij het realiseren van dit project.

Copyright De Buurtcampingpodcast/Stichting De Buurt

KOMKOMKOMMER RADIO OP DE BUURTCAMPING 

Vanaf 2014 is er speciaal voor de Buurtcamping een marathon-radio-uitzending gemaakt met het mobiele radiostation RADIO KOMKOMKOMMER dat live verslag deed vanaf De Buurtcamping. Dit leverde in drie dagen 30 uur razende, ontroerende, grappige, surrealistische, eclectische, nooit saaie radio op waarbij buurtbewoners, kampeerders, beleidsmakers en vluchtelingen aan het woord kwamen en er live muziek en kunst werd gemaakt. Jesper Buursink en Dija Kabba deden verslag vanuit de caravanstudio terwijl verslaggevers Heleen Hummelen en Kika Booy alle campings afreisden.

Radio Komkomkommer werd live uitgezonden op de Amsterdam radiozender Radio Salto. Via deze link kun je nog eens vanuit je campingstoel terugluisteren.