De Buurtcamping
De Buurtcamping

De Buurtcamping opgenomen tot het Register Sociale Ondernemingen

De Buurtcamping opgenomen tot het Register Sociale Ondernemingen

Afgelopen week hebben we te horen gekregen dat we officieel zijn toegelaten tot het register van Sociale Ondernemingen en daar zijn we best wel een beetje trots op!
De Code van Sociale Ondernemingen is gebaseerd op dé grondslag van sociaal ondernemen, namelijk: impact first. En omvat 5 principes, die tezamen laten zien waar sociaal ondernemen voorstaat.Onze doelstellingen sinds de eerste Buurtcamping in 2013 in het Oosterpark nog altijd hetzelfde:
1. Sociale cohesie versterken door duurzame ontmoetingen te creëren
2. Armoedebestrijding door een vakantie te bieden aan mensen die normaal niet op vakantie kunnen
3. Activatie en empowerment: Buurtbewoners en beheerders activeren en ontwikkelen zodat ze zelf hun buurt kunnen verbeteren

Daarnaast bedient De Buurtcamping nog veel meer doelen, zoals het tegengaan van eenzaamheid, integratie, bevorderen van spel & beweging, de lokale economie, natuurbeleving en duurzaamheid. 

Het lukt De Buurtcamping jaar na jaar en op een groeiend aantal plekken om deze doelstellingen te realiseren en ideale samenlevingen in het klein te creëren waarin niemand in een bubbel leeft, waarin iedereen mee mag en kan doen, waarin niemand eenzaam is. En iedereen op vakantie kan!

We zijn er trots op om samen met andere sociaal ondernemers zoals Moyee coffee, Rederij Kees, A Beautiful Mess en vele andere onderdeel te zijn van een lerend netwerk waar we elkaar proactief kunnen versterken. En we hopen de komende jaren nog véél meer Buurtcampings door het hele land te organiseren met de buurt. 

Campingverhalen

08/4
PROOST!
 Een toost op Toos samen met de Melkunie
12/2
De VriendenLoterij steunt De Buurtcamping met €300.000
23/12
Vacature directeur Stichting De Buurtcamping