De Buurtcamping
De Buurtcamping

Vacature campingbeheerder bij De Buurtcamping Utrecht 2023

De Buurtcamping zoekt versterking; organiseer samen met je buren De Buurtcamping 2023 in jouw wijk!

Vind jij ontmoetingen ook zo belangrijk? Ontmoetingen tussen bekenden, maar (ook) vooral ook onbekenden? De Buurtcamping Utrecht werkt al zeven jaar aan het mogelijk maken van ontmoetingen tussen mensen. Mensen die elkaar anders misschien helemaal nooit zouden zien of spreken.

Deze ontmoetingen maken onze wereld groter en kleiner tegelijk. Ze zorgen ervoor dat we meer betrokken raken bij de wereld om ons heen, en soms geven ze ons een andere kijk op de wereld. Bij de Buurtcamping Utrecht (We) vinden dat belangrijk, en boven alles: we vinden dat heel erg leuk!

Wil je deze ontmoetingen mogelijk maken? Lees dan verder!
De Buurtcamping Utrecht 2022 was weer een feestelijk succes. Met dit fijne weekend en warme zomerdagen nog in ons achterhoofd willen we niet te lang wachten met het starten van de voorbereidingen voor 2023.
We zijn daarom op zoek naar enthousiaste bewoners die als campingbeheerders hun kwaliteiten willen inzetten om De Buurtcamping Utrecht 2023 mogelijk te maken. In een team werk je samen toe naar een weekend vol cultuur, sport, muziek, ontmoeting en natuurlijk kamperen!

Wie zoeken we?
Als campingbeheerder sta je midden in het Buurtcamping netwerk. We zoeken mensen die ondernemend, zelfstandig en flexibel kunnen werken. Je werkt in een team van minimaal twee collega-campingbeheerders en samen zijn jullie de aandrijvers van het project. Binnen het team maken jullie een plan en verdelen jullie de taken op basis van kwaliteiten en interesses. Jullie zoeken netwerken op in de wijk, werven vrijwilligers en zijn het aanspreekpunt voor alle lokale samenwerkingspartners: van bewoners tot ondernemers en andere professionals uit jouw buurt.

Je hebt alle ruimte om datgene te doen waar je goed in bent, maar ook juist om iets nieuws te leren en je eigen te maken.

Waar ga je mee aan de slag?
Aankomend jaar werk je samen in een team van mede campingbeheerders, vrijwilligers en andere betrokkenen toe naar een weekend vol met muziek & sport, gezelligheid bij een kampvuur en slapen in een tent! Past een kampeerweekend niet bij de wijk? Wie weet heb je wel een heel tof ander idee dat beter bij jullie buurt past om ontmoetingen mogelijk te maken.

Gedurende het project organiseer je diverse activiteiten & bijeenkomsten en zoek je netwerken en bewoners in de wijk op om zoveel mogelijk mensen te betrekken. Je houdt je bezig met de programmering, productie en communicatie rondom het evenement.

Samenwerken!
Je krijgt ondersteuning vanuit het regionale team, je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden. Hier kan je met al je vragen terecht en we denken graag met je mee waar nodig. Er is maandelijks overleg tussen alle campingbeheerders in Utrecht in de ‘Buurtcamping Raad’. In deze raad is veel kennis en ervaring aanwezig over o.a. buurtevenementen, productie, participatie en communicatie. We leren van elkaar en ondersteunen elkaar waar nodig.

Praktische informatie
Als team heb je wekelijks contact. Het aantal uur wat je erin steekt is in overleg. Ga er van uit dat je in de periode van januari t/m april zo’n 4 uur per week bezig bent en daarna zullen de uren oplopen tot zo’n 8 uur per week, afhankelijk van je planning en grootte van je team.
Als campingbeheerder ben je vrijwilliger of werk je als zzp’er, waarvoor je een vergoeding kan ontvangen van maximaal €1.800 per jaar (of €2.500,- als zzp’er). Het werven van fondsen en aanvragen van subsidies doen we met het regionale team.

We maken een gezamenlijke start in februari. De maanden daarop werk je samen met je team aan de voorbereidingen en zullen er geregeld bijeenkomsten georganiseerd worden voor alle beheerders.

We werken toe naar het eerste weekend van de zomervakantie op 13, 14 en 15 juli 2023 waarin alle Utrechtse Buurtcampings plaatsvinden. Hoe dichter we bij het evenement komen, hoe drukker je het dus zult gaan hebben.

Waar in Utrecht?
Er zijn de afgelopen jaren Buurtcampings georganiseerd in:

  • Noordse Park (Ondiep/Pijlsweerd)
  • Majellapark (Lombok)
  • Park de Gagel (Overvecht)
  • Park Transwijk (Kanaleneiland/Transwijk/Dichterswijk/Rivierenwijk)
  • Park de Koppel (Lunetten)
  • Hoge Woerd (Leidsche Rijn)
  • Griftpark (Vogelenbuurt/Tuinwijk/Wittevrouwen)

De wens is om te starten met een Buurtcamping in:

  • Vlampijp (Zuilen)
  • Tolsteegplantsoen (Tolsteeg/Rotsoord)

Je kunt je aansluiten bij een team, of zelf een Buurtcamping starten in een andere wijk. We kijken graag met je mee wat het beste past!

Wil je reageren? Of heb je vragen? Neem contact op met regiobeheerder Flip: flip@debuurtcamping.nl.