Veenendaal
Buurtcamping Veenendaal
  • calendar 12 juli - 14 juli
  • caravan Buurtcamping Veenendaal, Veenendaal
  • speaker Naar Facebook

De Buurtcamping Veenendaal op het Evemententerrein

Veenendaal maakt voor het eerst kennis met het fenomeen De Buurtcamping. Dit is een onderdeel van een landelijk initiatief van een groep beroepsmensen en vrijwilligers die als doelstelling hebben de buren, in het geval van Veenendaal de inwoners van deze plaats, ongeacht afkomst en/of sociale status bij elkaar te brengen. De integratie van de bewoners op deze wijze te bevorderen. De stichting De Buurt valt onder de erkende goede doelen, zoals te lezen op de website www.debuurtcamping.nl.

Na maanden van voorbereiding, op verzoek van Veens Welzijn, zijn liefhebbers welkom van 12 tot en met 14 juli 2024 op de tijdelijke camping, ingericht op het evenemententerrein (de ijs- skeeler- en wielerbaan) aan de Groeneveldselaan. De kampeerders komen met hun eigen kampeermiddel. Voor de minima in bezit van de Veenendaalpas, maar zonder tent en ook geen mogelijkheid hebben tot lenen, zijn enkele kleine tenten beschikbaar. We hopen ook dat we van sympathisanten wat grotere tenten kunnen lenen.
Het beloofd een geheel verzorgde mini vakantie te worden, waarbij ook de inwendige mens wordt verwend. Daarbij wordt rekening gehouden met halal en vegetarische eten.

Locatie
pin
Buurtcamping Veenendaal
Groeneveldselaan 7, 3902 HA Veenendaal, Nederland
Route

Kom kamperen op De  Buurtcamping!

Elk jaar gaan buurtbewoners op vakantie in hun park in eigen buurt. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is.

Allemaal leven ze er vol positieve energie gezellig samen en ontmoeten elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen en relaties. Allemaal nieuwe verbindingen die de buurt versterken.

Op de Buurtcamping is één derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima. Dat zorgt voor diversiteit en bijzondere ontmoetingen . Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.

Team Veenendaal, de start

Het Veenendaalse productieteam bestond in eerste instantie uit een drietal mensen, die ervaring hebben in het organiseren van camper meetings. Dit zijn Marian Bakker, Rita Hermans, en Paul Hermans. Niet lang daarna kwam Arkia El Kaddouri, wijkcoach en beheerder buurthuis De Driehoek, het team versterken.

De Buurtcamping Veenendaal zoekt diverse vrijwilligers! Van promotie tot horeca en van op- en afbouw tot activiteitenbegeleiding, er is genoeg te doen!
Wil jij bijdragen aan samenhang in het Veense of heb je een tof idee voor op De Buurtcamping 2024? Neem dan contact op met ons via het formulier hieronder of via de mail: veenendaal@debuurtcamping.nl.

Zonder hen geen Buurtcamping

De Buurtcamping (onderdeel van stichting De Buurt) wil buurten versterken door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren op eigen evenemententerrein in Veenendaal.
Een dergelijke 3-daagse all inclusief camping is de mogelijk om met elkaar kennis te maken, zonder rangen en standen met anderen in contact te komen. Om dit te bewerkstelligen is de inbreng van sponsoren, klein en groot, van groot belang om ook mensen met een minimaal inkomen te kunnen verwelkomen.

In de maand mei start er tevens met medewerking van DBA Advies, de Regiobank, een crowfundactie.
Met deze actie hopen we voldoende financiën binnen te halen om de inwendige mens deze dagen extra te kunnen verzorgen.

Het initiatief voor de Buurtcamping Veenendaal komt van:
* Veens Welzijn >>>.

Lokaal wordt de Buurtcamping Veenendaal ondersteund door:
* De Regiobank >>>;
* IJsclub De Greb >>>:
* Party Verhuur Pieter Valkenburg >>>.

De Buurtcamping is een landelijke organisatie en is een erkend goed doel. Door geheel Nederland ondersteunt Stichting De Buurt deze initiatieven, daarbij gesteund door onder meer:
* Het Oranjefonds >>>;
* De Postcodeloterij >>>;
* Buurtfonds Univé >>>;
* EEN tegen EENZAAMHEID >>>;
* VSB Fonds >>>:
* Serra Foundation >>>:
* Theodora Boasson >>>.

Voorlopig programma

Onder leiding van Rita Hermans wordt gewerkt aan een gevarieerd activiteiten programma. 
In het algemeen komen campingvoorzieningen, zoals voetbal en andere sportmogelijkheden..
Het voorlopige programma.
Vrijdag 12 juli 2024:
* Aankomst en opzetten van de tenten vanaf 14.00 uur.
* Diner: warm Aziatisch buffet.
* Avond een pubquiz, plaatsen aan welke tafel je zit wordt geloot.
* Overdag verschillende kinderactiviteiten.
Zaterdag 13 juli 2024:
* Lekker ontbijt met broodjes en beleg.
* Dames van GVVV voetbalteam verzorgen een kliniek.
* Dames van GVVV voetbalteam schminken.
* Lunch
* Diverse belegde broodjes en soepen o.l.v. chef Daniël van de Wijngaard
* Avond kampvuur met mogelijk live muziek.
* Overdag verschillende kinderactiviteiten.
Zondag 14 juli 2024:
* Ontbijten met broodjes en beleg.
* Kubb competitie voor de liefhebbers.
* Lunch.
* In de middag bingo met prijsjes.
* 17.00 uur BBQ!
* Vanaf 19.00 uur opbreken camping, vervolg maandag 09.00 uur.

Help een gezin op vakantie

Op De Buurtcamping reserveren we eenderde van de tentplekken voor gezinnen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. Dankzij gulle gevers krijgen deze gezinnen een plekje op de camping én kampeerspullen.
Wil jij hieraan bijdragen? Wij zorgen dat jouw donatie wordt omgezet in een prachtige vakantie voor een gezin.

Doneer nu
Vrijwilliger worden?  Meld je aan!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken, help je ons mee om onze Buurtcamping tot een groot succes te maken? Denk bijvoorbeeld aan broodjes smeren, activiteiten organiseren, helpen met de tenten opzetten of koken!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Met veel dank aan 
onze partners: