Apeldoorn
Buurtcamping Matenpark Apeldoorn

Welkom bij Buurtcamping Matenpark Apeldoorn

Dit jaar wordt van 12 juli t/m 14 juli het Matenpark omgetoverd tot een Buurtcamping. Een gemoedelijke camping, waar buurtbewoners van de Maten elkaar beter leren kennen. Op de camping is van alles te doen, je bent de hele dag buiten en iedereen is gelijk. Iedereen uit de buurt is welkom, van jong tot oud, gezinnen met kinderen tot alleenstaanden.

De camping is laagdrempelig opgezet, zodat ook degenen die normaal niet op vakantie kunnen (door verschillende omstandigheden) ook even op vakantie zijn.

Een hele groep vrijwilligers organiseert samen met organisaties uit de buurt verschillende activiteiten, zoals samen koken en workshops. Heb je vragen over de camping, wil je een plaats reserveren of wil je bijdragen, stuur dan een mailtje naar de organisatie: apeldoorn@debuurtcamping.nl

Dé mini-vakantie van de Maten, hier wil jij toch ook bij zijn? We hopen je te zien in juli!

Happy Camping,

Team Buurtcamping Matenpark,
Jurrijan, Mark, Jan, Jessica, Mark, Rick, Yvonne en Dieuwke

Locatie
pin
Buurtcamping Matenpark Apeldoorn
Matenpark, Beatrijsgaarde, Apeldoorn, Nederland
Route

Kom kamperen op De  Buurtcamping!

Elk jaar gaan buurtbewoners op vakantie in hun park in eigen buurt. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is.

Allemaal leven ze er vol positieve energie gezellig samen en ontmoeten elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen en relaties. Allemaal nieuwe verbindingen die de buurt versterken.

Op de Buurtcamping is één derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima. Dat zorgt voor diversiteit en bijzondere ontmoetingen . Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.

Mark Klein Kranenbarg
Mark houdt zich bezig met de financiën, begroting, programmering en de benodigde materialen
Jan Kalter
Jan houdt zich bezig met de vrijwilligers en sponsoren
Mark Schipper
Mark houdt zich bezig met de vrijwilligers, sponsoring en fondsen
Dieuwke de Boer
Dieuwke houdt zich bezig met de website en social media
Jessica Anschutz
Jessica houdt zich bezig met sponsoring, begroting en programmering

Over ons

Het team is al weken druk met de organisatie om de buurtcamping een groot succes te maken. Op dit moment bestaat het team uit  leden met allemaal verschillende kwaliteiten. Als je een vraag hebt aan een van ons stuur dan een mail aan apeldoorn@debuurtcamping.nl .

Wij hebben er nu al enorm veel zin in!

Koop hier je kampeerticket

Binnenkort kun je hier je ticket kopen om te komen kamperen. Wil je een seintje als de tickets beschikbaar zijn? Stuur dan een mailtje naar apeldoorn@debuurtcamping.nl en we houden je op de hoogte!

Je koopt een tentplek voor het hele weekend voor €20, dat is inclusief kinderen t/m 12 jaar. Daarnaast betaal je voor iedereen vanaf 13 jaar €20 voor het hele weekend.

Voor mensen die ivm financiële redenen niet op vakantie kunnen, hebben wij speciale vriendenprijzen van €2,50 voor het hele weekend voor een tent inclusief kinderen t/m 12 jaar en €2,50 voor iedereen vanaf 13 jaar.

 

Vertel iets over het programma

Op vrijdagmiddag gaat de camping open voor kampeerders en zetten we samen de tenten op. De eerste contacten worden gelegd en als de tent staat plof je aan één van de lange statafels voor een drankje met de buurman of je leest een boekje voor de tent. De kinderen zijn druk bezig in de knutselclub of roetsjen van de waterglijbaan. Ondertussen worden er voorbereidingen getroffen voor de BBQ. Na het eten en de afwas is er ruimte voor spelletjes, een speurtocht, er is live muziek en de kinderen kunnen marshmallows roosteren bij het kampvuur.

Op zaterdag starten we de dag met een lekker ontbijt en na de afwas kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Volg je een lesje bootcamp? Ga je vissen? Doe je mee aan een bodempracticum of ga je gezellig koffie drinken met de buren in de koffiehoek?

Na de lunch kun je een poging wagen op een supplank of misschien heb je zin om mee te gaan met de rondleiding in de Heemtuin? Maar je kunt er ook voor kiezen om te helpen met de voorbereidingen voor het eten, een potje voetbal of gewoon een boekje te lezen in de zon. Ondertussen zijn de kinderen druk in de weer met verf en papier, het onderzoeken van beestjes in het water en met jeu de boules. En wellicht tref je je buren uit de straat die even een kijkje komen nemen op de camping.

Voor het avondeten kun je aanschuiven voor een maaltijd van de kookclub van de Ridderbuurt of je gaat zelf aan de slag in de Outdoorcooking hoek. En waar slaap je die avond? In je tent of breng je de nacht door onder de sterrenhemel in één van de hangmatten?

Zondagochtend starten we weer met het ontbijt en daarna zijn er verschillende activiteiten te doen. Je kunt een yogales volgen of meedoen aan een potje ‘natuurstratego’. Of je snuffelt eens rond in de ruimte van ‘Tante Leen’ waar sport- en spelmateriaal wordt uitgeleend. Potje badminton doen? Maar misschien kom je helemaal niet toe aan activiteiten, omdat je na het ontbijt in gesprek raakt met je buren en het opeens alweer tijd is voor de lunch!

Na de lunch sluiten we de camping af met een gezamenlijke bingo en dan is het helaas alweer tijd om de tenten af te breken.

Help een gezin op vakantie

Op De Buurtcamping reserveren we eenderde van de tentplekken voor gezinnen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. Dankzij gulle gevers krijgen deze gezinnen een plekje op de camping én kampeerspullen.
Wil jij hieraan bijdragen? Wij zorgen dat jouw donatie wordt omgezet in een prachtige vakantie voor een gezin.

Doneer nu
Vrijwilliger worden?  Meld je aan!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken, help je ons mee om onze Buurtcamping tot een groot succes te maken? Denk bijvoorbeeld aan broodjes smeren, activiteiten organiseren, helpen met de tenten opzetten of koken!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Met veel dank aan 
onze partners: