De Buurtcamping
De Buurtcamping

Sloterpark, Amsterdam Nieuw West

Buurtcamping Sloterpark

Welkom bij Buurtcamping Sloterpark

Lieve Buurtcamping Sloterpark familie,
Wat hadden we er ons op verheugd: elkaar weer ontmoeten op veilige afstand. Gezellig met elkaar ‘Happy Stones’ maken, liedjes bij het kampvuur, take away belevenissen en meer. Helaas bleek dit moelijker dan gedacht. Na een jaar hard werken hebben we helaas moeten besluiten om het Buurtcamping Sloterpark Burenweekend op 10 en 11 juli af te blazen.
We waren er klaar voor! De looproutes waren uitgezet, de desinfecteer ingekocht. We hadden voor iedereen z’n eigen zitplek en zelftest. De Buurtmoeders van SAAAM waren onze coronacoaches. We hadden onze veiligheid voor en door de buurt georganiseerd. Jammer genoeg was dit voor de gemeente niet genoeg. Hoewel er vanuit de landelijke overheid steeds meer mag, zijn de eisen om een kleinschalig bewonersinitiatief te organiseren in Amsterdam enorm hoog en kostbaar.
Op dit moment blijkt het alleen mogelijk om een vergunning aan te vragen voor een evenement en is de optie om een kleinschalig bewonersinitiatief te melden, vanwege corona komen te vervallen. Wat niet alleen ons, maar veel bewoners in de weg zal staan om elkaar te ontmoeten in onze openbare ruimte. Terwijl wij ervan overtuigd zijn dat ook deze ontmoetingen, met een uitgewerkt coronaplan, veilig kunnen plaatsvinden. En er, na anderhalf jaar coronaregels, behoefte is aan contact.
We hebben als kernteam lang in onzekerheid gezeten over de regels rondom het organiseren van de Buurtcamping Sloterpark 2021. Kunnen we overnachten? Wat zijn de voorwaarden? Hoe organiseren we een alternatief? Aan welke eisen moeten we allemaal voldoen? Op vrijdag 2 juli hoorde we dat een Burenweekend zonder overnachten en met leuke kleinschalige activiteiten zelfs te veel is.
De aanvullende eisen zouden resulteren in een kostenpost per bezoeker duurder dan een gemiddeld festivalkaartje. Dat vinden wij niet passen bij een maatschappelijk initiatief, georganiseerd door vrijwilligers, zoals onze Buurtcamping. Niet het worstelen met onduidelijke regels en geld, maar juist het creëren van ontmoetingen zou centraal moeten staan.
De laatste eisen, die pas vrijdag 2 juli definitief werden, maken het voor ons onmogelijk om het burenweekend op een verantwoorde manier te organiseren en hier voldoende middelen voor te vinden. Als kernteam zijn wij aan het bijkomen van dit nieuws. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Wij pakken onze rust en broeden op een nieuw plan voor de Buurtcamping 2021. Jouw hulp kunnen we hier goed bij gebruiken! Meld je aan voor onze vrijwilligers app: https://chat.whatsapp.com/FtMbIG9FFtAJkHBLUnegFW
We rekenen erop dat we komend najaar samen met de gemeente een mooi buurtweekend, zonder problemen maar met oplossingen, kunnen realiseren.
Laten we vooropstellen dat wij het naleven van de coronamaatregelen van groot belang vinden om elkaar te beschermen. Alleen samen komen we deze coronaperiode door en deze periode vraagt om extra zorg en oplettendheid voor elkaar. Wij respecteren en waarderen de rol van de gemeente hierin. Het is haar taak om ons te beschermen en de stad veilig en gezond te houden. Wel maken wij ons zorgen. Voor bewoners is het nu haast onmogelijk om initiatieven te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten om samen de stad te maken. De maatregelen en middelen lijken zich vooral te richten op het mogelijk maken van grotere evenementen in plaats van kleine ontmoetingen. Op het moment dat er steeds meer mag, lijken de kleine maar oh zo waardevolle ontmoetingen het onderspit te moeten delven aan regels.
Laat de machteloosheid waarmee wij “de Buurtcamping Sloterpark 2021: Burenweekend” moeten annuleren. Na 7 jaar achtereenvolgend waardevolle ontmoetingen in ons park te hebben gerealiseerd, een signaal zijn. Een signaal dat regels niet op zichzelf moeten staan, maar in dienst moeten staan van buren en ontmoetingen, net zo goed als het borgen van onze veiligheid en gezondheid. Een stad moet niet alleen uitgaan van het borgen van zekerheden. Amsterdam kan erop vertrouwen dat, wanneer buren de stad maken, dit goed, veilig en samen gebeurd.
Het hele kernteam wenst iedereen een fijne zomer en hopelijk tot snel op de Buurtcamping Sloterpark!
Kernteam Buurtcamping  Sloterpark,
Wouter, Koos, Martijn Milana, Allard, Esther, Vincent

Over de organisatie

Als 7 jaar organiseren wij samen met veel buurtbewoners de buurtcamping Sloterpark. We organiseren een buurtcampingvakantie voor iedereen uit de buurt. Vaak met lekker eten een super gaaf programma! Kom dus ook kamperen op onze camping!

We zoeken nog vrijwilligers

Samen maken we de buurtcamping Sloterpark. Ook al zitten we nu midden in corona, we zijn opzoek naar vrijwilligers die ons graag willen helpen om na alle corona weer een supergave Buurtcamping voor de buurt te organiseren! Dus vind je de volgende dingen leuk om te doen:

  • Meedenken over een super gaaf programma op de buurtcamping?
  • Een programmaonderdeel uit voeren?
  • Meehelpen in de voorbereidingen om het park tot een camping om te bouwen?
  • Te helpen flyeren zodat de buurt weet dat we weer wat gaan doen?
  • Tijdens het weekeinde echte campingklusjes te doen?
  • En nog veel meer! Alles is welkom!

Vul onderstaand formulier in!

Vrijwilligers

Help jij een gezin kamperen op De Buurtcamping?

Doneer

Mogelijk gemaakt met de fantastische hulp van:

Op de hoogte blijven van al het buurtcamping nieuws?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al het Buurtcampingnieuws.