Verhalen van beheerders

Ruben belt met…

Hoi, ik ben Ruben, Ruub voor intimi. In deze ruubriek bel ik, redacteur bij De Buurtcamping, met beheerders van De Buurtcamping. Elke beheerder is anders, is op een andere manier met De Buurtcamping in aanraking gekomen en heeft een ander verhaal. Deze verhalen worden hieronder verzameld.

Sylvie, De Buurtcamping Saendelft-Oost

8 mei 2019

Assendelft – Sylvie kwam − hoe kan het ook anders − terecht bij De Buurtcamping via haar buurvrouw, met wie ze al goed contact had. Na een zware periode van ziekte kon ze niet goed stil blijven zitten. “Thuis ziek zijn vind ik helemaal niks. Ik wil me maatschappelijk nuttig maken en mensen op een positieve manier bij elkaar brengen.” Mede als juf in het speciale onderwijs doet ze graag een stapje extra voor de mensen die het het hardst nodig hebben. Dat zijn soms mensen met wie ze normaal gesproken niet snel in aanraking zou komen. “Het is belangrijk dat je buiten je eigen straatje kijkt.” Zo gaat ze bij de voedselbank flyeren om mensen op een laagdrempelige manier te vertellen over De Buurtcamping.

In haar buurt kende ze al wat lokale ondernemers met wie ze vaak een praatje maakte. “Zij hebben me in verschillende gedaantes gezien: van kaal tot kotsmisselijk. En nu kwam ik langs voor sponsoring voor De Buurtcamping! Daarop zeiden veel van hen: ‘Heb je dit er óók nog bij gedaan dit jaar?!’ Ja, juist!”.

Bij Sylvie in de buurt maakt men gebruik van Nextdoor, een app voor buurtbewoners. In deze app wordt echter vooral geklaagd. Sylvie probeert mensen daarentegen altijd op een positieve manier met elkaar in contact te laten komen. Ze weet dan ook zeker dat De Buurtcamping in Assendelft een groot succes wordt. “De betrokkenheid is groot bij ons in de wijk. We hebben al 7 van de 27 plekken verkocht!”

Om een plekje te reserveren op De Buurtcamping Saendelft-Oost ga je naar assendelft.debuurtcamping.nl.

Mieke, De Buurtcamping Viegenpark.

15 mei 2019

Mieke woont al 10 jaar ‘op’ Malpertuis, een levendige buurt in het westen van Maastricht. Ze kwam daar wonen toen ze 71 was − reken maar uit inderdaad. Met haar 81 lentes heeft ze waarschijnlijk de meeste uren vrijwilligerswerk op haar naam staan van iedereen die bij De Buurtcamping betrokken is. Een van de projecten die ze in haar rijke leven heeft opgezet is de Buurtbrök, een Maastrichts initiatief om een brug te slaan tussen de buurt en haar buurtbewoners. Daar leerde ze Shanti kennen, een van de campingbeheerders van De Buurtcamping Viegenpark. Toen Shanti vroeg of ze wilde meewerken aan De Buurtcamping was Mieke meteen enthousiast: “Ik vind het leuk om met mensen om te gaan. Om serieus te zijn, maar ook om een stuk flauwekul uit te halen. Er moet gelegenheid zijn om te spelen, om te voetballen, om te kletsen, om dingen te doen die vanuit de mensen komen.” Op de vraag of dat voetballen nog een beetje lukt zegt ze: “Ik kan toch scheidsrechter zijn?”

Die positieve manier van denken is kenmerkend voor Mieke. Hoewel ze het jammer vindt dat veel leeftijdsgenoten niet meer fit genoeg zijn om zulk vrijwilligerswerk te doen, is ze dankbaar dat zij nog veel kan. Met een verfrissende zelfverzekerdheid zegt ze: “Gelukkig ben ik goed gebekt.” In niet mis te verstane bewoording legt ze vervolgens meteen een link met de huidige generaties. Die zijn volgens haar erg kwetsbaar: “Ik heb daar persoonlijk minder last van. Ik ga gewoon mijn gang en doe wat ik leuk en fijn vind. Wat ik andere mensen wil meegeven: doe alsjeblieft wat je goed kan, wat je leuk vindt, wat je gezellig vindt, zonder iemand bewust te benadelen.” Deze ervaren bruggenslaande vrouw is overduidelijk een waardevolle toevoeging aan het team van De Buurtcamping Viegenpark in Maastricht.

Om een plekje te reserveren op De Buurtcamping Viegenpark ga je naar viegenpark.debuurtcamping.nl.

Ruben wordt ook graag gebeld…

Wil je graag door Ruben worden gebeld omdat je een goed verhaal hebt in relatie tot De Buurtcamping? Bel hem dan of stuur ‘m een mailtje op ruben@debuurtcamping.nl, vindt-ie leuk.