Vacatures De Buurtcamping Utrecht

Gezocht: projectmedewerkers, bestuursleden en stagiaires De Buurtcamping Utrecht

De Buurtcamping is een weekend lang genieten van een programma vol kunst, muziek, sport en een ontspannen mini- kampeervakantie met je buren. De campings zijn  een weerspiegeling van al het moois dat zich afspeelt in de wijk én bieden een tof en wijkoverstijgend programma, in samenwerking met andere (culturele) partijen uit de stad. De Buurtcamping Utrecht gaat haar zesde jaar in, met verschillende campings in heel Utrecht. De club groeit en daarom zijn we op zoek naar collega’s, o.a. voor fondsenwerving & sponsoring en administratie & backoffice. Ook staat er een losse klus voor het maken van een uitgebreide kosten- batenanalyse (als onderdeel van het strategisch marketingplan) van het project.

Werken bij De Buurtcamping
De Buurtcamping is méér dan een weekend kamperen, het is een project dat vrijwel het hele jaar door loopt, maar ook een community van bewoners, organisaties en ondernemers die zich de afgelopen jaren heeft gevormd rondom het kampeerweekend. Het is belangrijk dat je je kunt vinden in het werken in een team en onderdeel zijn van het netwerk. Je onderschrijft de missie en visie van De Buurtcamping Utrecht, denkt graag mee en hebt een proactieve houding.

1. Fondsenwerving & sponsoring
Je bent verantwoordelijk voor het relatiebeheer met- en aanspreken van (potentiële) fondsen, donateurs en financieel partners. Je zet je creativiteit en vlotte pen in voor het aanschrijven van fondsen en werkt tevens aan sponsoring van praktische zaken binnen het project. Je vertaalt de kern en impact van De Buurtcamping Utrecht naar relaties en weet deze aan het project te binden.

Bekijk hier de volledige vacature voor meer informatie over de (betaalde) functie.


2. Administratie & backoffice

Je bent (op stedelijk niveau) verantwoordelijk voor de financiële administratie van het project. Je bent een held in Excel en richt je o.a. op de werkbegroting, het verwerken van bonnen en facturen in het systeem en het opstellen van de eindbegroting richting fondsen en subsidieverstrekkers, i.s.m. fondsenwerver. Ook voer je de aangifte omzetbelasting in, i.s.m. het bestuur.

Bekijk hier de volledige vacature voor meer informatie over de (betaalde) functie.


3. Bestuursleden
We zoeken nog ondersteunende bestuursleden, in de vorm van een voorzitter en penningmeester. Vanuit deze rol ondersteun je het uitvoerend bestuur in de grote lijnen, deel je je netwerk, expertise en visie o.a. op de samenwerking met relevante partijen uit het maatschappelijke en culturele domein in Utrecht.

Bekijk hier de volledige vacature voor deze functies.


4. Stagiaires
We zijn op zoek naar stagiaires (max 2 dagen p/w) die affiniteit hebben met evenementen, kunst en cultuur, community building, sociaal werk en kampvuur! We zoeken mensen met verantwoordelijkheidsgevoel die houden van aanpakken en graag meedenken. Het is belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en doelgroepgericht kunt communiceren (hoe spreek je buurtbewoners aan, en hoe richt je je tot partners). Je bent creatief en flexibel, kunt hard doorwerken (zelfstandig, maar ook in een team) en bent woonachtig in (de omgeving van) Utrecht. Taken in overleg.


5. Losse klus: kosten- batenanalyse
We werken hard aan ons voortbestaan. De campings en bijbehorende inzet worden voor een groot deel mogelijk gemaakt door fondsen en subsidies, mede daarom is het belangrijk om onze impact goed zichtbaar te maken. Dit hebben we deels gedaan door het ophalen van verhalen, beelden en enquetes, nu willen we het cijfermatige deel in kaart brengen. Daarom zijn we op zoek naar iemand die hier mee aan de slag kan, o.a. door het maken van een heldere kosten- batenanalyse. We zoeken iemand die affiniteit heeft met ons werkveld en mee wilt denken en werken aan het zichtbaar maken van ons bereik en onze impact in de stad. Het gaat om een betaalde klus, precieze invulling in overleg.

Vragen of reageren? Mail ons op utrecht@debuurtcamping.nl