De Buurtcamping
De Buurtcamping

Vacatures Campingbeheerder bij De Buurtcamping Utrecht 2021.

We missen contact! Niet alleen met vrienden en familie, maar ook met soms (nog) onbekenden in de buurt. De Buurtcamping Utrecht werkt al zes jaar aan het mogelijk maken van ontmoetingen tussen mensen. Mensen die elkaar anders misschien helemaal nooit zouden zien of spreken. Deze ontmoetingen maken onze wereld groter en kleiner tegelijk. Ze zorgen ervoor dat we meer betrokken raken bij de wereld om ons heen, en soms geven ze ons een andere kijk op de wereld. We vinden dat belangrijk, en boven alles: we vinden dat heel erg leuk!

Wil je meewerken aan deze ontmoetingen? Lees dan verder!

Het komende jaar staan er in maar liefst zeven wijken in Utrecht Buurtcamping activiteiten gepland! We zijn op zoek naar camping beheerders die hun kwaliteiten willen inzetten om dit alles mogelijk te maken.

Wie zoeken we?
Als campingbeheerder sta je midden in het Buurtcamping netwerk. We zoeken mensen die ondernemend, zelfstandig en flexibel kunnen werken. Je werkt in een team van minimaal twee collega-campingbeheerders en samen zijn jullie de aandrijvers van het project. Binnen het team maken jullie een plan en verdelen jullie de taken. Jullie zoeken netwerken op in de wijk, werven vrijwilligers en zijn het aanspreekpunt voor alle lokale samenwerkingspartners: van bewoners tot ondernemers en andere professionals uit de buurt. Samen sta je sterk en we vragen dan ook dat jullie als team kijken bij wie bepaalde kwaliteiten of interesses liggen wanneer jullie de taken gaan verdelen.

Waar ga je mee aan de slag?
Aankomend jaar werk je samen in een team van mede campingbeheerders, vrijwilligers en andere betrokkenen toe naar (bijvoorbeeld) een weekend vol met muziek & sport, gezelligheid bij een kampvuur en slapen in een tent! Past een kampeerweekend niet bij de wijk? Wie weet heb je wel een heel tof ander idee dat beter bij jullie buurt past.

Gedurende het project organiseer je diverse activiteiten & bijeenkomsten en zoek je netwerken en bewoners in de wijk op om zoveel mogelijk mensen te betrekken.
Je maakt met je team de planning, zorgt voor een goede taakverdeling en je houd je bezig met de programmering, productie & communicatie rondom het evenement. Daarnaast zorg je ervoor dat alles tijdens het evenement op rolletjes loopt.

Samenwerken!
Je krijgt natuurlijk ondersteuning vanuit het regionale team. Hier kan je met al je vragen terecht en we denken graag met je mee waar nodig. Er is ook regelmatig overleg tussen alle campingbeheerders in Utrecht in de ‘Raad van Buren’. In deze raad is veel kennis en ervaring aanwezig over o.a. buurtevenementen, productie, participatie en communicatie. We leren van elkaar en ondersteunen elkaar waar nodig. Ieders unieke kwaliteit is welkom!

De Buurtcamping Utrecht beweegt zoveel mogelijk mee met wat er past bij een buurt. Deze flexibiliteit en creativiteit is wat ons zo sterk maakt. Zo ontstaat er elk jaar weer een groter netwerk, vinden er nieuwe ontmoetingen plaats en wordt een buurt een stukje gezelliger.
Geen van de zes jaren van De Buurtcamping Utrecht zijn tot nu toe hetzelfde geweest en we hebben er vertrouwen in dat in 2021 De Buurtcamping Utrecht weer iets moois en unieks gaat brengen.

Praktische informatie
Als team heb je wekelijks contact. Het aantal uur wat je erin steekt is in overleg. In principe start je als vrijwilliger, waarvoor je een vergoeding kan ontvangen. Hiervoor zijn we samen verantwoordelijk.

Er staan al mensen klaar voor de Buurtcamping 2021 in het Griftpark (Noordoost), Park Transwijk (Kanaleneiland), Noordse Park (Ondiep/Pijlsweerd), Park de Koppel (Lunetten) , Park de Gagel (Overvecht), het Majellapark (Lombok) en het Maximapark (Leidsche Rijn)
Wil je zelf een Buurtcamping starten in een andere wijk, laat het ons dan ook weten!

Ben je enthousiast, een goede teamspeler en bereid je wekelijks in te zetten? Stuur dan een berichtje naar utrecht@debuurtcamping.nl of kijk op onze website voor meer informatie.