De Buurtcamping
De Buurtcamping

Vacature campingbeheerder bij De Buurtcamping Utrecht 2022

Vind jij ontmoetingen ook zo belangrijk? Ontmoetingen tussen bekenden, maar (ook) vooral ook onbekenden? De Buurtcamping Utrecht werkt al zeven jaar aan het mogelijk maken van ontmoetingen tussen mensen. Mensen die elkaar anders misschien helemaal nooit zouden zien of spreken. Deze ontmoetingen maken onze wereld groter en kleiner tegelijk. Ze zorgen ervoor dat we meer betrokken raken bij de wereld om ons heen, en soms geven ze ons een andere kijk op de wereld. We vinden dat belangrijk, en boven alles: we vinden dat heel erg leuk!

Wil je deze ontmoetingen mogelijk maken? Lees dan verder!
Het komende jaar staan er in maar liefst zeven wijken in Utrecht Buurtcamping activiteiten op de planning! We zijn op zoek naar camping beheerders die hun kwaliteiten willen inzetten om dit mogelijk te maken.

Wie zoeken we?
Als campingbeheerder sta je midden in het Buurtcamping netwerk. We zoeken mensen die ondernemend, zelfstandig en flexibel kunnen werken. Je werkt in een team van minimaal drie collega-campingbeheerders en samen zijn jullie de aandrijvers van het project. Binnen het team maken jullie een plan en verdelen jullie de taken op basis van kwaliteiten en interesses. Jullie zoeken netwerken op in de wijk, werven vrijwilligers en zijn het aanspreekpunt voor alle lokale samenwerkingspartners: van bewoners tot ondernemers en andere professionals uit  jouw  buurt.

Je hebt alle ruimte om datgene te doen waar je goed in bent, maar ook juist om iets nieuws te leren en je eigen te maken.

Waar ga je mee aan de slag?
Aankomend jaar werk je samen in een team van mede campingbeheerders, vrijwilligers en andere betrokkenen toe naar een weekend vol met muziek & sport, gezelligheid bij een kampvuur en slapen in een tent! Past een kampeerweekend niet bij de wijk? Wie weet heb je wel een heel tof ander idee dat beter bij jullie buurt past om ontmoetingen mogelijk te maken.

Gedurende het project organiseer je diverse activiteiten & bijeenkomsten en zoek je netwerken en bewoners in de wijk op om zoveel mogelijk mensen te betrekken. Je houdt je bezig met de programmering, productie en communicatie rondom het evenement. 

Samenwerken!
Je krijgt ondersteuning vanuit het regionale team, je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden. Hier kan je met al je vragen terecht en we denken graag met je mee waar nodig. Er is maandelijks overleg tussen alle campingbeheerders in Utrecht in de ‘Buurtcamping Raad’. In deze raad is veel kennis en ervaring aanwezig over o.a. buurtevenementen, productie, participatie en communicatie. We leren van elkaar en ondersteunen elkaar waar nodig.

Praktische informatie
Als team heb je wekelijks contact. Het aantal uur wat je erin steekt is in overleg. Ga er van uit dat je er minimaal 8 uur per week mee bezig bent. Als campingbeheerder ben je vrijwilliger of werk je als zzp’er, waarvoor je een vergoeding kan ontvangen van maximaal €1.800 per jaar (of €2.500,- als zzp’er). Het werven van fondsen en aanvragen van subsidies doen we met het regionale team.

We maken een gezamenlijke start in januari. De maanden daarop werk je samen met je team aan de voorbereidingen en zullen er geregeld bijeenkomsten georganiseerd worden voor alle beheerders ( offline bij voorkeur, maar vaak ook online ivm corona maatregelen) 

We werken toe naar het eerste weekend van de zomervakantie op 8,9 en 10 juli 2022, waarin alle Utrechtse Buurtcampings plaatsvinden. Hoe dichter we bij het evenement komen, hoe drukker je het dus zult gaan hebben. 

Waar in Utrecht?
Er zijn de afgelopen jaren Buurtcampings georganiseerd in:

  • Griftpark (Noordoost)
  • Noordse Park (Ondiep/Pijlsweerd)
  • Majellapark (Lombok)
  • Park de Gagel (Overvecht)
  • Park Transwijk (Kanaleneiland/Transwijk/Dichterswijk/Rivierenwijk)
  • Park de Koppel (Lunetten)
  • Hoge Woerd (Leidsche Rijn)

Je kunt je aansluiten bij een team, of zelf een Buurtcamping starten in een andere wijk. We kijken graag met je mee wat het beste past!

Wil je reageren? Of heb je vragen? Neem contact op met regiobeheerder Flip: flip@debuurtcamping.nl

Dit filmpje uit 2019 geeft je een goede indruk van De Buurtcamping

Tenslotte…
De afgelopen twee jaar heeft corona enorm veel roet in het eten gegooid. Desondanks hebben alle campingbeheerders met veel passie laten zien waar we sterk in zijn: ontmoetingen mogelijk maken door mee te bewegen met wat er gebeurt en past bij een buurt. We zijn vol motivatie om 2022 het jaar van de ontmoetingen te maken en het voelt goed dit met twee handen aan te pakken. Samen maken we de Buurtcamping!