De Buurtcamping Amsterdam wint Omarmprijs 2019

De Buurtcamping Amsterdam heeft op donderdag 17 oktober de Omarmprijs mogen ontvangen in Pakhuis de Zwijger. De Omarmprijs beloont bestaande initiatieven die kansen creëren voor Amsterdammers met een krappe portemonnee. Dit jaar werd de prijs voor de vijfde keer uitgereikt, in vier verschillende categorieën. De jury bestond uit onder andere wethouder Marjolein Moorman, Beau van Erven Dorens en Annemarie van Gaal. De Buurtcamping Amsterdam kwam in de categorie ‘Iedereen doet mee’ als winnaar uit de bus. Daarmee hebben ze een geldbedrag van €2.500 gewonnen.

 

Donderdag 17 oktober was tevens Wereldarmoededag. Deze dag is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat armoede zo snel mogelijk wordt uitgeroeid. Dit is helaas een hele opgave. Op De Buurtcamping doen we ons best. Daar is iedereen namelijk welkom, hoe dik je portemonnee ook is. Dat De Buurtcamping een vakantie biedt aan iedereen – ook aan degenen die anders niet op vakantie kunnen – is met deze prijs erkend en aangemoedigd.

 

De Buurtcamping was niet de enige winnaar. In de categorie ‘Iedereen digitaal’ heeft Aan de knoppen gewonnen. Dit is een project omtrent digitale participatie in Amsterdam Zuidoost. Stichting Move won in de categorie ‘Kinderen’ met hun project waarbij studenten samen met basisschoolklassen wijken ingaan om te kijken wat ze samen kunnen verbeteren. De Weggeefwinkel in Amsterdam-Noord heeft gewonnen in de categorie ‘Iedereen Perspectief’. 

 

Het is fantastisch om te zien dat er zoveel initiatieven zijn in Amsterdam. De Buurtcamping wil de andere winnaars dan ook van harte feliciteren!