De Buurtcamping
De Buurtcamping

Resultaten De Grote BuurtBankjesDag

Resultaten De Grote BuurtBankjesDag

Sinds 2013 zorgen we met De Buurtcamping voor een plek in de buurt waar buren elkaar op een ontspannen en laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Sinds dit jaar hebben we daar De BuurtBankjes aan toegevoegd. Het idee is heel simpel: door het plaatsen van een bankje voor de deur en iets leuks te organiseren voor je buren leer je buren beter kennen.  

Afgelopen editie van De Grote BuurtBankjesDag werden er maarliefst 140 BuurtBankjes door heel Nederland geopend. Van Middelburg tot aan Drachten: overal ontstonden gezellige burenontmoetingen. Er werden breibankjes, borrelbankjes en zelfs kledingruilbankjes georganiseerd! 

Na afloop hebben we de Bankjeshosts gevraagd naar hun ervaringen door middel van een enquête. Uit het onderzoek komen positieve resultaten! 84% van de deelnemers voelt zich meer thuis in de buurt en 79% geeft aan de buren nu beter te kennen. Gemiddeld hebben deelnemers 15 ontmoet op het bankje, waarvan 6 nieuwe mensen. 84% wil na de Grote BuurtBankjesDag een permanent bankje voor de gevel plaatsen om een permanente ontmoetingsplek voor de buurt te creeren. 

Benieuwd naar alle resultaten? Je kunt ze hier bekijken.

Doe je ook mee?
De volgende BuurtBankjesDag is op 22 mei 2022. Verander jij de stoep dan ook in een huiskamer voor de buurt?
Meld je bankje alvast aan op:
www.buurtbankjes.nl
En houd ondertussen ook De Facebookpagina en Instagram van De BuurtBankjes in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Campingverhalen

30/11
Resultaten De Grote BuurtBankjesDag
18/11
De Buurtcamping sluit zich aan bij Eén tegen Eenzaamheid!
02/11
De Buurtcamping is een officieel Erkend Goed Doel!