De Buurtcamping
De Buurtcamping

De Buurtcamping sluit zich aan bij Eén tegen Eenzaamheid!

Bijna de helft van alle Nederlanders gaf in 2020 aan zich weleens eenzaam te voelen. Eén op de tien Nederlanders voelt zich zelfs ernstig eenzaam (Volksgezondheid en Zorg, 2020). Eenzaamheid is je niet verbonden voelen met mensen of je omgeving. Je mist een hechte, emotionele band met anderen of hebt minder contact met mensen dan je zou willen. Best verdrietig. Daarom steken wij daar met De Buurtcamping een broodnodig stokje voor.

Niet alleen door een plaats, tijd en omgeving te creëren waarin verschillende buren elkaar ontmoeten, maar ook door allerlei soorten buurtbewoners te betrekken bij het organiseren van een Buurtcamping of een andere buurtactiviteit zoals een BuurtBankje. Jong, oud, theoretisch of praktisch opgeleid, professional of werkloos, eenzaam of niet: iedereen is gelijk op de camping of een bankje. Wij geloven namelijk dat ontmoetingen de sleutel zijn tot een meer verbonden samenleving. Een samenleving waarbij we meer naar elkaar omkijken en voor elkaar klaar staan.

 

*Foto: Buurtcamping Molenplaspark Haarlem door Marlise Steeman – de mensen op de foto hebben geen directe link met het beschreven onderwerp. 

 

Met al onze activiteiten zetten wij ons in tegen eenzaamheid. En dat is belangrijk, want onderzoek wijst uit dat eenzaamheid gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Door ons aan te sluiten bij het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid, van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport, werken wij samen met honderden organisaties en meer dan 250 gemeentes om de trend van eenzaamheid te doorbreken. Zo zorgen we er samen voor dat steeds meer mensen vaker betekenisvol contact hebben.

 

Wil jij je ook graag inzetten tegen eenzaamheid? Geef je dan op als Campingbeheerder of organiseer een BuurtBankje!

 

Campingverhalen

30/11
Resultaten De Grote BuurtBankjesDag
18/11
De Buurtcamping sluit zich aan bij Eén tegen Eenzaamheid!
02/11
De Buurtcamping is een officieel Erkend Goed Doel!